[...] Ryby, mięso, jaja, strączki. Węgle? Ryż (wystarczy, że zjadłabyś całą torebkę, a nie takie dziabdzianie z ledwo połową i już masz jakieś konkretne węgle w diecie), kasza, chleb na zakwasie, strąki. To są takie podstawowe źródła, poza tymi produktami jest mega dużo opcji, wystarczy np. poszukać jak to wygląda w dziennikach innych [...]
Polecamy zdrowe i zbilansowane odżywianie. A szczegóły są w linkach regulaminowych: http://www.sfd.pl/Koncepcja_i_regulamin_dzia%C5%82u-t666947.html Przede wszystkim tematy: co jedzą Ladies, co nam daje natura, dlaczego chleb na zakwasie, dlaczego otręby nie są zdrowe. A potem cała reszta linków.
[...] kupować niepewnej wody w sklepach, płacić za nią aż tyle i dźwigać, bo mam ją pod ręką ile chce. To, że coś polecam to znaczy że od razu to sprzedaje? Polecam ci czarny chleb na zakwasie... Zastanów się trochę. Generatora H-01 też sama używam i wielu innych rzeczy, zaraz się okaże, że jestem szefem fabryki hihi :D Nie chcesz nie korzystaj, [...]
Nie wiem czy będzie mi łatwo dostać taki dobrej jakości chleb na zakwasie, bo do dyspozycji mam biedronkę i sklepiki osiedlowe, ale poszperam, może coś się uda znaleźć. Będę się starał co jakiś czas "rotować" mięsem, tzn. zamiast kurczaka jakaś wołowina, wieprzowina, a zamiast ryżu kasza gryczana, pęczak np.
[...] "wyselekcjonowanych" probiotykach, bo pamietam czasy kiedy ludzie jedli warzywa, owoce, cebule, czosnek, kiszonki, swieze ziola (koperek, pietruszke, szczypior) do posilkow, chleb na zakwasie - i nie mieli generalnie zadnych dysbioz i problemow jelitowych... Dysbioza to problem ludzi dzisiejszych, ktorzy uwazaja sie za madrzejszych i bardziej [...]
No muszę was zmartwić: niemożliwe że tak mało kcal w chlebie w którym jest zwykła mąka i nie ma zagęszczaczy. A dlaczego? Otóż uwodnienie ciasta chlebowego (czyli ilość wody w stosunku do mąki)to ok. 80-85% czyli na 100 gram mąki przypada 85 gram wody. Po wypieku część paruje a wiec hydracja wyniesie gdzieś w granicach powiedzmy 55%. Czyli w stu [...]
Mnie się też wydawało, że bez pieczywa nie da się zyć - ale da się. Teraz jem zytni chleb, na zakwasie, w małych ilościach i nic się nie dzieje, więc może podlecz się trochę a potem spróbuj z ciemnym pieczywem.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
W Tesco, większość pieczywa ma podany skład i można tam znaleźć w miarę dobrej jakości chleby pełnoziarniste Ja mam swoją piekarenkę, gdzie robią mi chleb na zakwasie i mace żytniej wyłączenie, ale to trzeba szukać, niestety większość podrób jest. Zawsze patrz na skład, jak go nie ma to trudno okreslić co do mięsa różnica poleag tylko na tym, że [...]
Czy ten chleb na zakwasie kupie w Biedronce,lidl,Kaufland, kcal nie chciałem więcej bo do posiłków jem też sałatki z roszponki( poza posiłkiem po treningowym) ale nie wliczam je do zapotrzebowania(chyba że trzeba)
10g tego masła w ciągu dnia, raczej dużo nie zmienia, a najbardziej chodzi tutaj o to, że cała rodzina to je, nie chce wymyślać przy nich. Bułki zamieniłem na chleb na zakwasie. Rodzynki wyrzuciłem, dałem orzechy włoskie.http://static.pokazywarka.pl/q/8/s/aa081cb37076b6eb22459e27e0adfa95_orig.jpg Nie mam już pomysłów. PS. Zapotrzebowanie [...]
[...] - tabelka z zawartością fruktozy http://www.sfd.pl/-t841008.html - o tym co sie kryje za pojęciem "tania żywność" -http://www.sfd.pl/-t898924.html - dlaczego pieczemy chleb na zakwasie - http://www.sfd.pl/-t940054.html - o diecie bez glutenu -Pomożemy ułożyć dietę na czas odchudzania i czas po nim http://www.sfd.pl/-t681908.html - jak sie [...]
[...] Zwracaj uwagę na ilości białka w każdym posiłku, by było go co najmniej 20g, aby prób leucynowy został osiągnięty. 2. Bułki fit do wywalenia, jeśli masz dobrą piekarnie i chleb na zakwasie z tabela kalorii to owszem, możesz używać 3. Kabanosy i wszelkie szynki i kiełbasy aut. 4. Pistacje prażone i solone...wymień na włoskie, laskowe, [...]
Po każdych produktach zbożowych borykasz się z problemami trawiennymi? głownie mój układ pokarmowy źle odbiera chleb na zakwasie, płatki owsiane, duża ilość orzechów, makaron (który dodatkowo powoduje głębokie uczucie głodu) no i kawa oraz mleko. Ogólnie wole do szkoły robić kanapki ze schabem (który pieke sobie na weekendzie) niż gotować kasze [...]
[...] - tabelka z zawartością fruktozy http://www.sfd.pl/-t841008.html - o tym co sie kryje za pojęciem "tania żywność" -http://www.sfd.pl/-t898924.html - dlaczego pieczemy chleb na zakwasie -http://www.sfd.pl/-t940054.html - o diecie bez glutenu - Nauczymy patrzeć na siebie http://www.sfd.pl/-t666997.html#post0 -rozprawa o sylwetce - Pomożemy [...]
Może popróbuj sam piec chleb na zakwasie ... Jasne żytnie to niestety produkt śmieciowy, który nie ma praktycznie witamin ani minerałów, nie poprawia pracy jelit, a może zawierać szkodliwe spulchniacze... Przy problemach z florą jelitową uważam , że nie uciąga. Weź pod uwagę, że to Twoje przyzwyczajenia najprawdopodobniej przyczyniły się do [...]
Ziarna o ZUO? a słyszałaś o T2D wśród mieszkańców Okinawy? %-) Albo Wikingów, którzy żarli owies na potęgę razem z żytnim chlebem %-) nie slyszalam, ale slyszalam zamiast tego ze zarli na potege na przyklad ryby. Natomiast slyszalam i widze epidemie otylosci/nadwagi, cukrzycy i chorob serca w zachodniej, przepasionej czesci swiata. ps. i to ma byc [...]
w ramach przygotowań do ćwiczeń i miski upiekłam swój pierwszy chleb na zakwasie (mąka pszenna graham, żytnia i orkiszowa razowa + orzechy włoskie): /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/069487274b014e0da09bbd9d5463b764.jpg
[...] problemów ze wzdęciami czy innych problemów ze strony układu pokarmowego, które bardzo często pojawiają się po tego typu produktach, to możesz włączyć jako jedno z wielu źródeł węglowodanów, zawsze jednak lepszym wyborem będzie świeży chleb na zakwasie z jak najkrótszą liczbą składników. Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2017-02-13 13:32:43